avas_kicsi

Múltunkban rejlő jövőnk

Isten óvja Miskolcot! Isten éltesse Magyarországot!

Mi, a Miskolc utcáin oldal szellemiségét megtestesítő lokálpatrióták közössége úgy gondolkozunk, hogy a jelen kihívásai közepette is az előttünk álló ismeretlent kémleljük, hiszen a bizonytalan jövőt szeretnénk megnyerni. Nemzeti ünnepeinken, ahogyan a mai napon is, veszünk egy nagy levegőt és alámerülünk a múlt titokzatos, nagyszerű és lebilincselő világába. Szent István, II. Rákóczi Ferenc és Széchenyi István. Nagyszerű, kivételes államférfiak, akiknek történetéből hitet, erőt és reményt merítünk munkánk és féltett terveink megvalósítása során.

Ezer évvel ezelőtt születőben volt egy program, ami egy újszerű, radikális és ambiciózus vállalkozás képét mutatta. Egy program, mely Európa szívébe egy független, a Kárpát-medencét átölelő, keresztény államot vizionált. Egy fiatalember nagyratörő, grandiózus terve volt ez. Ebben a törekvésében fő támasza a felesége, egy bajor hercegnő volt, akit ma Gizella királynéként tisztelünk. A fiatal párral szemben ott állt Somogy ország vezére Koppány, Erdély ura Gulya és Csanád törzsfője Ajtony. Kitartás, rendületlen hit a jövőbe és alázatos munka. Első királyunk megtörte a törzsi vezetők uralmát, és végérvényesen a keresztény Európa irányába állította hazánk kormányrúdját.

Napjainkban is egy keresztény és független magyar hazában élünk, olyanban, amelyet szent királyunk 1000 évvel ezelőtt megálmodott. Szent István programja kiállta az idő próbáját, hazánkat évszázadok alatt sem sodorták el a keletről érkező viharos szelek, és nem törték meg a nyugat világmegváló eszméi sem.

Az avasi kilátó átadó ünnepségének 59. évfordulóján azt tapasztaljuk, hogy Miskolc ma nem az a helye a világnak, ami lehetne. Az elmúlt emberöltő a miskolciakat szembesítette azzal a ténnyel, hogy a várost vezető politikai csoportok nem értik, illetve félreértik Miskolcot. Ugyanazokkal a szlogenekkel, klisékkel és elhibázott politikával próbálkoznak újra és újra, és csodálkoznak, hogy mindig ugyanannak a falnak csapódnak, magyarán kudarcot vallanak. Napjainkban is látjuk Miskolc utcáin a Koppány, Gyula és Ajtony vezérekhez hasonlatos karaktereket.

Szent István király és az Államalapítás ünnepén hisszük, hogy ha eljön a nemzedékünkre szabott történelmi pillanat, akkor a lokálpatrióták összefogása megtöri a miskolci törzsfők hatalmát, új célokat rajzol a horizontra és a miskolciakkal közösen ismét erős és sikeres várossá emeli Miskolcot.

Related Posts