A sziget presszó margójára…

Miskolciságunk konkrét helyek és időpontok tükrében értelmezhető. Adott térben, meghatározott időben, emberi kapcsolatainkon keresztül, tehetségünktől függően formáljuk a Szinva völgyének történetét. Miskolc-Tapolca parkja gyönyörű környezetben fekszik, de a városlakók emlékei, mindennapi tevékenysége teszi élővé és felejthetetlenné a csónakázótó miliőjét.

A sziget presszót lebontották, de a miskolciak szívében tovább él a vendéglátóhely, ahogy Miskolc-Tapolca ezer csodája is. Most kedves olvasóink hozzászólásain keresztül elevenítjük fel a Barlangfürdő közvetlen környezetének az értékeit. Miskolcot a városlakók közössége jelenti! Miskolc bennünk él tovább!

„Még festettem is a Sziget Eszpresszó fém részeit mielőtt berakták a neonokat. Jó látni. Köszönöm!”

„Én még eveztem a híd alatt, és söröztem a presszóban.”

„1976-ban ott dolgoztam, magnóról ment a zene, a kerthelyiség és a csónakázó tó mindig tele volt emberekkel. De jó is volt akkor.”

„Ezt nem kellett volna lebontani, ez is többek között egy ikonikus jelképe volt Tapolcának…”

„Nagyon jó volt. Ott volt még az Anna, és a Bungaló. Mindhárom szuper hely volt.”

„A Kisvadász Éttermet se felejtsd el.”

„Nagyon szerettük! Sokat jártunk oda!”

„Nagyon szép emlékeim vannak, tele volt emberekkel, mindenhol szólt a zene a strand után mentünk az Anna étterembe vacsorázni utána bál!”

„Sajnos már csak szép emlék. Tapolca az akkori fiataloknak kedvelt randi helye volt. Zene, tánc, csónakázás. Gyakorlatilag minden rendelkezésre állt a szórakozáshoz.”

„Bizony emlékszem, meg a teraszra is, a sok jó zenével, tánccal. Andalogni a tóparton…”

Related Posts