Lokálpatrióta Klub a Grizzlyben

„Életünket jelentős helyek és időpontok bűvkörében éljük. Amit az idő testetlen áramlása elsodorna, azt kövekkel rögzítjük a tér egy kitüntetett pontjához.” /Czopf Áron eszmetörténész/

A hét elején kedden, lokálpatrióták találkoztak a Grizzly Pubban. A kerekasztal beszélgetés résztvevői dr. Jacsó Pál, ügyvéd, költő, Reiman Zoltán, író, Kováts Bence, a Miskolc utcáin online platform megálmodója, és Kováts Ágoston voltak.

A Miskolc utcáin közösség a Lokálpatrióta Klubbot azért indította el, hogy szűkebb pátriánk sorskérdéseiről beszélgessünk miskolci polgárokkal. Az eszmecserék során arra keressük a választ, hogy városunk hogyan lehet ismét erős és sikeres település, mely peremfeltételek teljesülése mellett zárhatja le Miskolc az elmúlt emberöltő ellentmondásos korszakát, hogy ismét aranybetűkkel írjuk a jövőt a Szinva völgyében.

A keddi beszélgetésen az avasi pincesor és a belváros kapcsolata mellett felelevenítettük az 1848/49-es forradalom és szabadságharc miskolci eseményeit is. Tisztelettel emlékeztünk a 176 évvel ezelőtt élt hősökre.

A közönség bevonásával kialakult eszmecsere arra hívta fel a figyelmet, hogy településünk polgárai a „Semmit rólunk nélkülünk!” elvvel értenek egyet, amikor várospolitikáról van szó Miskolcon!

A keddi találkozásnak köszönhetően erősebb, és bölcsebb lett közösségünk!

A Lokálpatrióta Klub programsorozatot áprilisban folytatjuk!

Related Posts