miskolc szülinap

Városunk napja

Születésnapod alkalmából sok szeretettel köszöntünk Miskolc!

A mai napon szeretettel gondolunk Rád, a világ legcsodálatosabb helyére, az otthonunkra. Szívünkben felidézzük azt a megmagyarázhatatlan érzést, amit akkor tapasztalunk, amikor hosszabb-rövidebb távollét után meglátjuk az Avas sziluettjét és megnyugszunk, mert tudjuk, hamarosan otthon leszünk.

Nem minden születésnap egyforma. Miskolc, a Te életedben is voltak szebb, dicsőbb és sikeresebb napok. Ezek az időszakok tervekről, eredményekről, lehetőségekről és gyarapodásról szóltak. A miskolciak értékteremtő munkáját dicsérték. Az elmúlt emberöltő ünnepi pillanatainak hangulata kicsit más attitűddel bír: álmainkról lemondtunk, a sikerek elmaradtak, a szeretet és a ragaszkodás viszont megmaradt irányodba.

Az ünnepi fénytörés perspektívát rajzol a horizontra, rávilágít arra a tanulságra, hogy
1. nem a legjobb adottságú városok a legsikeresebbek;
2. az elért eredmények mind egy szálig elvesznek, ha nem védjük meg őket;
3. csak önálló város lehet erős, és csak erős város lehet sikeres;
4. akik politikai torzsalkodások között őrlődnek, azok lemaradnak;
5. Miskolc ma nem az a hely, ami lehetne.

Miskolc, születésnapod alkalmából szívből kívánjuk, hogy ismét legyenek világos céljaid, melyekhez határidőket tudsz tűzni. Kívánjuk, hogy terveid megvalósításához erős szövetségesek csatlakozzanak. Kívánjuk, hogy legyél ismét erős és sikeres város, olyan hely amilyen egyszer már voltál, és amit adottságaid szerint megérdemelnél!

Mi városlakók, ahogy az elmúlt évtizedekben mindig, itt leszünk, akkor is maradunk, ha nem a legjobb arcodat mutatod, akkor is hinni fogunk benned, ha a városvezető elitek lemondanak rólad! Miskolc, szeretnénk ha tudnád, hogy mi a világ legcsodálatosabb helyének tartunk, ragaszkodunk hozzád, Te vagy az otthonunk, sosem fogunk hátat fordítani neked, nem árulunk el és soha nem mondunk le Rólad! Nekünk, lokálpatriótáknak Te vagy a közös szenvedélyünk!

Születésnapod alkalmából szeretettel köszöntünk! Isten éltessen sokáig!

Írta: Kováts Ágoston

Related Posts