Egy pökhendi komment margójára.

Az elmúlt évben több cikket is írtunk arról, hogyan csökken városunk lakónépessége, továbbá konstruktív szándékkal több megoldási javaslatot is megfogalmaztunk, amely véleményünk szerint javítana a kialakult helyzeten.

Felhívtuk a figyelmet arra, hogy szükség van egy a fiatalok Miskolcon maradását támogató program kidolgozására, amely az új nemzedék tagjait arra ösztönzi, hogy Miskolcon tervezzék a jövőjüket. A témát érintő bejegyzésünkhöz Szarka Dénes önkormányzati képviselő, ifjúságpolitikáért felelős tanácsnok 2023. október 3-án az alábbi kommentet fűzte:

„A stratégiáról szóló javaslattal kapcsolatban a rossz hír az, hogy egy a város ifjúsága helyzetének javítására fókuszáló stratégia megalkotása nem úgy működik, hogy egy két hónapos határidőt kitűzünk és azalatt leírjuk a jó ötleteket. A jó hír viszont az, hogy a város ifjúsági stratégiája már régóta készül és legkésőbb a jövő év elejére minden valószínűség szerint el is fog készülni.”

Október óta több mint nyolc hónap telt el. Rossz hír, hogy sem az év elejére, sem az elmúlt négy és fél évben nem sikerült kidolgozni egy a fiatalok Miskolcon maradását támogató programot.

A képviselő úr hozzászólása kapcsán több alázatot, szerénységet és munkát javaslunk a jövőben az ifjúságpolitikáért felelős tanácsnok úr figyelmébe.

(A fotó Szandai Sándor: Diákok című alkotását ábrázolja, melyet 1968. május 1-én avattak fel a Baross Gábor Üzleti és Közlekedési Technikum épülete előtt.)

Related Posts