Lesz-e új korszak?

Minden változás egy új lehetőség is egyben. Októbertől Miskolc életében is változás lesz, hiszen június 9-én egyértelmű üzenetet adtak a miskolci választópolgárok arra vonatkozóan, hogy kik folytassák szeretett városunk irányítását a következő öt esztendőben. A politika világa nem ígéretről, hanem eredményfelelősségről szól. A választási eredmény egyértelmű, nem kell magyarázni, azonban a győzelem által kapott lehetőség óriási felelősséggel is jár!

Miskolc jelenlegi állapota kétségkívül nehéz helyzetben van. Több területen évtizedes mulasztások tornyosulnak előttünk, melyek politikai kurzusokon átívelően, hosszú idő óta kísértenek bennünket hol a háttérben, hol már teljesen nyilvánvaló színtereken is, legyen szó épített örökségünkről vagy közösségünk egészségének megőrzéséről. Ha őszinték akarunk lenni magunkkal, akkor az első feladat az kell, hogy legyen, hogy az eddig még valamelyest egyben lévő városüzemeltetési struktúrák ne hulljanak darabokra. A karbantartás hosszú időn keresztül történő elhalasztása lassú lepusztuláshoz vezet, majd az elhanyagoltságból keletkező apró károk fokozatos felhalmozódása gyors katasztrófát eredményezhet, legyen szó utak állapotáról, épületek homlokzatáról vagy lakosságunk testi és mentális egészségéről.

Ismerjük a mondást: „Egy uncia megelőzés többet ér, mint egy font gyógymód.”. A gondos gazda észreveszi mi a jó és megőrzésre érdemes, és annak tudatában cselekszik. Miskolc életébe csak akkor tud felívelő korszak jönni, ha a meglévő, rejtett erőforrásait, energiatartalékait észrevesszük és hatékonyan használjuk fel azokat.

Nincs hova hátrálnunk. A tét hatalmas. Az irány világos. Közös vágyunk, hogy ismét erős és sikeres városban éljünk. A siker receptje a lokálpatrióták kezében van. Zászlónkra az van írva: csak egy Miskolc létezik!

Related Posts