Meghívó – dedikálás, kötetbemutató

MEGHÍVÓ
Dedikálásra és kötetbemutatóra!

dr. Jacsó Pál: Hatvan é(r)v Miskolc
Miskolc-vallomások

Kedves barátunk, dr. Jacsó Pál első kötetét mutatja be a város közönségének június 13-án és 20-án.

A 95. Ünnepi Könyvhéten, a miskolci Könyvtéren, az idén 20 éves Spanyolnátha művészeti folyóirat sátránál 2024. június 13-án, csütörtökön, 17:30 fogja dedikálni kötetét dr. Jacsó Pál. Minden érdeklődőt, lokálpatriótát szeretettel várnak az eseményre.

Minden kedves miskolci polgárt tisztelettel és szeretettel hívunk és várunk dr. Jacsó Pál: Hatvan é(r)v Miskolc című kötetének bemutatójára 2024. június 20-án, csütörtökön 15 órára a Városháza Átriumába.

“Jacsó Pál várost megjelenítő írásai bensőségesek, nosztalgiázók. Mintha egy jóillatú, madárcsicsergéses ligetben járna az ember: ráismer fáira, madaraira, s az otthonosság érzése tölti el. A Hatvan é(r)v Miskolc maga a mindig derűs Jacsó, akiből árad a harmónia.”
Fecske Csaba

“Jómagam is kedvelem Jacsó Pali írásait, azok megítélését azonban inkább a kritikusokra, és még inkább az olvasókra bízom, így Fecske Csabához hasonlóan, a szerző jellembeli adottságait emelném ki: aki igyekszik a szülői házból, parasztpolgári gyökereiből magába szívott, jó gazda gondosságával és szemléletével gondozni környezetét és emberi kapcsolatait, közösségeit. Verseivel és prózáival is, hisz, ahogy magáról írta egy helyütt, számára az írás inkább eszköz, mint cél. Eszköz a harmonikus, jó emberi kapcsolatok építésére, amelyekre ennek a városnak manapság legnagyobb szüksége van.”
Veres Pál
Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere

“Gyerekkoromtól fogva rajongok a lovakért. Közel tíz évig tartottam néhány lipicait, és volt cca. másfél hektárnyi szőlőm is. A kétkezi munka sem áll távol tőlem. Nem mondtam le arról az álmomról, hogy a közeljövőben legyen valahol egy kis parasztházam pincével, egy kevéske szőlővel, meg két-három lóval a domb aljában. Legjobban a szőlőhegyen tudok kikapcsolódni. A várost és a tömeget nem igazán kedvelem. Ezért örültem annak, hogy Miskolc polgármestere megálmodta a mintegy ezer pincét magában foglaló avasi pincesoron a hegygazda intézményét, amit azóta Magyar László barátommal együtt vezetünk. Remélem, lesz sikeres folytatása. A megbízásnak is, meg az írásnak is.”
dr. Jacsó Pál

Related Posts