Miskolc polgári városvezetése 2012-ben döntött a lovas mezőőr program indításáról, 2013-ben pedig felállította a Miskolci Önkormányzati Rendészetet 90 fővel, amely 2019-ben már 160 fős létszámmal működött, költségvetése pedig megközelítette az évtized végén a 770 millió forintot. A 2023. év végén a Rendészet létszáma 111 fő volt, ami azt jelenti, közel harmadával csökkent az állomány. A MIŐR nagyságrendileg akkora forrásból gazdálkodott 2023. évben, mint 2019-ben.

felho

Miskolcon zsigeri tapasztalat, hogy a növekvő munkanélküliség romló közbiztonsághoz vezet, ezt minden miskolci megtanulhatta a kétezres évtized végére. A fent idézett akadémikus gondolatai is arra hívják fel a figyelmet, hogy a közbiztonság helyzete nem csupán a rendőrség munkájával és a rendészet létszámával van összefüggésben, hanem városunk gazdasági erejével, a munkahelyek számával, a polgárok mentális állapotával, vagyis a közösségünk erőforrásainak alakulásával.

Akik itt éljük a mindennapjainkat pontosan tudjuk, hogy mennyi kreativitás, jó szándék, tehetség, emberség és szeretet szunnyad a „legnagyobb jövőjű magyar városban”. Közös vágyunk, hogy egyszer mindez kibontakozzon, hogy a legszebb arcát mutassa Miskolc.

A Rákóczi-torony 1906-ban épült az Avas legmagasabb pontjára, az úgynevezett Horváth-tetőre. A fejedelem hamvainak hazatérése miatt, az ő tiszteletére alkották, az újratemetés körüli ünnepség szerves része volt a torony, feldíszítve, kivilágítva.

Load More