bukk_aruhaz

A Bükk kapuja

Miskolc a Bükk kapuja. Milyen tartalom rejlik a hangzatos szlogen mögött? Mit jelent nekünk, miskolciaknak a Bükk hegység?

Ad 1. A lakókörnyezetünket, azt a természeti közeget, mely körülölel bennünket. Nem kell több tucat kilométert utaznunk, hogy hegyeket lássunk, sőt az a szokatlan, ha Debrecenben vagy Szegeden tartózkodunk és a síkság ölel körül minket.

Ad 2. Erőforrásunkat, melyet a turizmus területén kamatoztathatunk. A kérdés úgy felvetődik fel, hogy vajon a legjobb tudásunk, tehetségünk és szorgalmunk szerint aknázzuk ki a Bükk adottságait? Az elmúlt évtizedekben éltünk azokkal a lehetőségekkel, melyeket a természeti táj kínált nekünk? A kérdés természetesen költői, egy frászt éltünk a tálcán kínált lehetőségekkel, de töretlen optimizmussal hisszük, hogy ez a jövőben változni fog.

Ad 3. Közös identitáspontunk a Bükk, a mindennapjaink része, számos intézmény, bolt, gyógyszertár viseli a nevét, kulturális és természeti értékeinknek egyik hordozója, melyre büszkék lehetünk, melyben gyönyörködhetünk. Közös élményeket nyújt, végső soron mosolyt csal az arcunkra.

Számodra mit jelent a Bükk hegység (áruház)? Írd meg kommentben!

Related Posts