setalo

Ugye ismerős az érzés?

Biztosan ismered azt a megmagyarázhatatlan érzést, hogy amikor hosszabb-rövidebb távollét után meglátod az Avas sziluettjét a vonatból vagy az autóból megnyugszol, mert tudod, hogy hamarosan hazaérsz. Jól vagy kellemesen, esetleg fantasztikusan a világ számos pontján érezhetjük magunkat, de otthonunk, amihez életünk kötődik, amihez igazán ragaszkodunk, csak egy hely van a világon, és ez a város számunkra Miskolc.

Mások a tapasztalataink, vannak, akiknek az életük része volt az LKM, mások az egyetemhez kötődnek, egyeseket a természeti értékek nyűgöznek le, de vannak olyanok is, akiket a város pezsgő kulturális élete bűvölt el.

Ha elszakadunk szülővárosunktól és hazánk más táján találkozunk szintén miskolci kötődésű emberekkel, akkor a közös témákon túl, egyfajta közös gondolkodás is összeköt bennünket.

Tudjuk az élet itt élesebb, talán kicsit nehezebb is, mint az ország más nagyvárosaiban, ugyanakkor, ha az Avasi kilátó erkélyéről szemléljük a Szinva-völgyét, érezzük, hogy otthon vagyunk, a világ közepén állunk.

Related Posts